خیریه حضرت خدیجه سلام الله علیها
امروز پنج شنبه 04 بهمن 1403
خیریه حضرت خدیجه سلام الله علیها
خیریه حضرت خدیجه سلام الله علیها
شماره خبر:۴۴
تاریخ خبر:۱۴۰۲/۱۰/۲۴
دسته بندی:اخبار

چرا به زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها برویم؟

حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در روز اول ذیقعده سال 173 هجری، به دنیا آمد. ایشان از همان ابتدا، در محیطی تربیت شدند که خانواده شان به فضیلت های اخلاقی آراسته بودند. سرچشمه علم و تقوا حضرت معصومه (سلام الله علیها) در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت. پس از آنکه پدر ایشان به شهادت رسید، فرزند ارجمند آن امام، امام رضا علیه السلام مسئول تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد. به دلیل توجهات زیاد آن حضرت، هر کدام از خواهران و برادران امام رضا (علیه السلام) به جایگاه بالایی دست یافتند و . ابن صباغ ملکی در این مورد میگوید: «هر یک از فرزندان ابی الحسن موسی معروف به کاظم، فضیلتی مشهور دارد». بی شک بعد از حضرت رضا (علیه السلام) در میان فرزندان امام کاظم (علیه السلام) حضرت معصومه (سلام الله علیها) از نظر علمی و اخلاقی، مقام بالاتری دارد. این موضوع از ، تعریف ها و توصیفاتی که ائمه اطهار (علیهم السلام) درباره ایشان دارند، مشخص است و این امر را روشن می سازد که حضرت معصومه نیز مانند حضرت زینب (سلام الله علیها) «عالمه غیر معلمه» بوده است. فضیلت ها حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) تجلیگر فضایلت ها و مقامات است. روایات معصومان (ع) فضایل و مقامات بلندی را به آن بانو نسبت می دهد. امام صادق (علیه السلام) در این مورد می فرمایند: «آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است. و برای امیرمؤمنان حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن ها به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی، در آن جا رحلت می کند که با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می شوند.»
مقام علمی حضرت معصومه (سلام الله علیها)
حضرت معصومه (سلام الله علیها)یکی از بانوان گرانقدر و والا مقام شیعیان می باشد و دارای مقام علمی بلندی می باشد. نقل شده که روزی تعدادی از شیعیان، با هدف دیدن حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) و پیدا کردن پاسخ هایی از پرسش های خود، به شهر مدینه رفتند. به دلیل اینکه امام کاظم (علیه السلام) در مسافرت بود،سوال های خود را به حضرت معصومه (سلام الله علیها) که در آن زمان کودک بود، تحویل دادند. فردای آن روز دوباره به منزل امام رفتند، و ایشان از سفر برنگشته بود. ناچارا، سوال های خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی از امام بپرسند، نا آگاه از این که حضرت معصومه (سلام الله علیها) پاسخ سوالها را نگاشته است. وقتی پاسخ ها را دیدند، خیلی خوشحال شدند و بعد از تشکر فراوان، از شهر مدینه رفتند. اتفاقی در میان راه با امام موسی بن جعفر (علیه السلام) روبروشده، ماجرای سوالها را گفتند. زمانی که امام پاسخ پرسش ها را دیدند، سه مرتبه فرمود: پدرش فدایش. زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها) از منظر روایات درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه (س) روایات فراوانی از پیشوایان معصوم نقل شده است. بطور مثال، زمانی که یکی از محدثان برجسته قم، به نام «سعد بن سعد» به محضر مقدس امام رضا (علیه السلام) شرفیاب می شود، امام رضا (علیه السلام) خطاب به ایشان می فرماید: «ای سعد! از ما در نزد شما قبری است». سعد می گوید: فدایت شوم! آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر (سلام الله علیها) را می فرمایید؟ می فرماید: «آری، هر کس او را زیارت کند، در حالی که به حق او آگاه باشد، بهشت از آن اوست.»
امام جعفر صادق (علیه السلام) نیز در این باره می فرماید: «هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب گردد». و در حدیث دیگری آمده است: «زیارت او، هم سنگ بهشت است».

مطالب مرتبط